fbpx

Drömmen om en egen gård i Toscana

SPONSRAT INNEHÅLL

Kanske känner du igen dig i den där drömmen om att ha ett eget ställe i Toscana, Italien? Få njuta av sol och historia tillsammans med vänner, mat och vin. Allt i ett vackert, kulligt landskap med cypresser, olivlundar och vinrankor fyllda med Sangiovesedruvor?

Här är årets resor:

Det var precis den dröm som Peppe Ekmark hade för 25 år sen när han en kväll
satt på en terrass i Toscana och funderade på framtiden. Tiden gick och inget
hände tills han en dag träffade Lena som delade hans dröm. Nu är det drygt 8 år sedan de förverkligade drömmen och köpte ett gammalt stenhus utanför Lucca mitt emellan Pisa och Florens.

”Vi blev omedelbart förälskade i denna region och ville gärna dela med oss av allt fantastiskt, så vi började anordna mat- och vinresor, samt kurser och konferenser i vårt hus, och det tog inte lång tid förrän våra vänner började fråga om de inte kunde få hyra det när vi inte var där.” berättar Peppe och Lena förtjust när de tänker tillbaka på hur det hela startade.

Drömmen blev som sagt verklighet och idag äger och driver de ”Casa Oliveta”. En stor och vacker gård i ursprungstypisk stil med två hus och runt 180 olivträd samt mängder med fruktträd.

VILL DU UPPLEVA DRÖMMEN?
Vill du själv uppleva den dröm som Peppe och Lena förverkligade, finns det möjlighet att följa med på någon av de mat- och inspirationsresor som Peppe och Lena årligen arrangerar ner till Casa Oliveta. Du får då chansen att lära dig tillaga egengjord pasta i alla dess former samt hur du gör den perfekta italienska pizzan.

En naturlig del av upplevelsen är att besöka några av områdets alla fantastiska vingårdar och restauranger. Inget sätt är bättre än att på plats få prova sig fram och på nära håll lära sig mer om traktens viner genom att samtala med vinmakare och uppleva vinhantverket på plats. Lena som är utbildad sommelier och vinmakare hjälper till att förstärka upplevelsen och lämnar inga frågor obesvarade.

Den närliggande staden Lucca är ett givet besöksmål och självklart måste man
även uppleva det historiska och vackra Florens. Vill man koppla av finns det tid
för bad i både havet och gårdens egen pool.

Blir du lockad? Gå in och läs mer om hur du kan vara nästa gäst hos Peppe och
Lena på Casa Oliveta: www.casaoliveta.se

NÅGRA ORD FRÅN TIDIGARE GÄSTER

”Fantastiskt fint, romantiskt vackert och väldigt, väldigt trevligt. Det blev en härlig atmosfär på gården där vi lagade mat, åt och njöt tillsammans. Det är en underbar upplevelse av vänner, god mat och vin i en härlig miljö som du bär med dig en lång tid framöver”
//Staffan Lundell, Tyresö (Maj 2018)

”Peppe är en väldigt generös och fin människa som gör att man känner sig hemma och omhändertagen. Känns som man kommer hem till en vän där allt är väldigt familjärt, tajmat och klart in i minsta detalj. Peppe visade verkligen Toscanas bästa sida.”
//Tomas Östling, Stockholm (Maj 2017)