fbpx

Vilken vintyp är du?

Hur ser det ut när du dricker vin? Hellre än bra? Mer eller mindre? Rött eller vitt? Vinliv har upptäckt fyra kategorier vinkonsumenter. Vilken är du?

1 Bibbaren

För dig är det viktiga att det finns vin hemma, varje dag, att det liksom inte tar slut. Det gör inte så mycket om det är rött eller vitt, franskt eller italienskt, budget eller lyx (nåja). Det ska ju ändå bara drickas till maten, oavsett om det är hemmagjord lasagne eller färdigköpt pasta bolognese.

2 Snobben

Bordeaux, sedan Bordeaux och därefter Bordeaux. Franskt ska det vara (för det ligger väl i Frankrike?). Lite pretentiöst, men också en ärlig (hmm…) vilja att vilja dricka riktigt gott vin. Sedan kan du sträcka dig till Barolo och Champagne. Du gillar att hålla fanan högt, dyrt och exklusivt.

3 Romantikern

Rosé och bubbelvin är verkligen din grej, gärna både och. Miljön är också viktig, liksom sällskapet. Det ska vara tända ljus, lagom intimt, det ska väcka förväntningar, ett samtal, närmast viskande, djupa ögonkast mellan tuggorna. Och så beställer du gärna in en flaska till. Man vet ju aldrig.

4 Slatten

Du är en av väldigt många som klagar på Systembolagets öppettider. Och så går du alltid till bolaget strax innan stängning på fredag. Du ”hinner” inte annars. Och så köper du vin, men alltid för lite. Det tar alltid slut, alltid för fort. Och så står du där och kramar ur de sista dropparna i flaskan… alltid.